Putoavat linnut – Tavallisia ihmisiä katastrofin keskellä

Tukahduttavan helteisessä Helsingissä vaimo (Vilma Melasniemi) lukitsee makuuhuoneen oven ja ottaa miehensä (Juho Milonoff) panttivangiksi. Hän haluaa puristaa puolisostaan totuuden irti. Kaikesta. Tämä äärimmäinen teko sysää liikkeelle tapahtumasarjan, joka horjuttaa myös pariskunnan läheisten käsitystä siitä, mikä on totta ja kehen voi luottaa. Vilma Melasniemen ja Juho Milonoffin lisäksi näyttämöllä nähdään Matleena Kuusniemi, Paavo Kääriäinen ja Ella Mettänen.

Moninkertaisesti palkitun brittiläisen näytelmäkirjailija Zinnie Harrisin ajankohtainen ja tummanpuhuvan koominen näytelmä Putoavat linnut  (The Scent of Roses, 2022) tarkentaa katseen viiteen itsepintaiseen ja eri tavalla asioita katsovaan henkilöön. Heidän väliset suhteensa ovat samaan aikaan kipeitä ja koomisia. Harris kuljettaa tarinaa taitavasti niin, että perhe- ja ihmissuhteiden dynamiikka saa yhteiskunnallisia ja jopa globaaleja ulottuvuuksia.

Esityksen ohjaa Riikka Oksanen, jonka kädenjälkeä ovat myös KOM-teatterilla esitetyt yleisö- ja arvostelumenestykset Poika (2020) ja Lou Salomé (2021).

Esityksen kesto varmistuu ensi-ilta viikolla (ensi-ilta 28.2.) ja sen voi tarkistaa teatterin sivuilta, josta löytyy muutakin esim. saapumiseen ja esteettömään kulkuun liittyvää.

Lippujen määrä ja varaaminen

Napolille on varattu 70 lippua. Lipun hinta jäsenelle on 10 €. Ilmoittautuminen avataan 13.1. klo 10.

Liput ovat ensisijaisesti jäsenten varattavissa 19.1. saakka. Tieto mahduitko mukaan tulee 20.-21.1. viikonloppuna, jolloin saat myös tiedon saitko mahdollisen avec-lipun. Avec-lipun hinta on 30€.

Eräpäivä on heti, kun saat vahvistuksen, että mahduit mukaan. Peruutusmaksu on 20€, joka astuu voimaan 20.1. Peruutusmaksua ei tarvitse maksaa, jos saat lipun eteenpäin jollekin toiselle jäsenelle. Jos et halua lähteä mukaan siinä tapauksessa, ettei avecillesi riitä lippua, ilmoitathan tästä viestikentässä, niin siirrän lippusi suoraan jollekin toiselle, jos jäät ilman avec-lippua.