Ydinvoimatilaisuus naisille

Tarkastelet mennyttä tapahtumaa.

Tervetuloa oppimaan, kyselemään ja keskustelemaan  ydinvoimasta!


Tilaisuuden tavoitteena on tarjota tietoa ydinvoiman käytöstä ja sen reunaehdoista sekä edistää yhteistä oppimista avoimen ja moniäänisen keskustelun kautta, johon on mahdollisuus jokaisen lyhyen alustuksen jälkeen.


Suomessa kaupungit ovat sitoutuneet hiilineutraalisuuteen, ja paikalliset energiayhtiöt tutkivat erilaisia vaihtoehtoja tämän saavuttamiseksi. Yhtenä vaihtoehtona ovat kaupunkien ja kotien kaukolämmön tuotantoon suunnitteilla olevat pienydinreaktorit, jotka voisivat tarjota ratkaisun fossiilisten polttoaineiden käytölle. 

Ohjelma

Tilaisuuden avaus - Liisa Heikinheimo, Women in Nuclear Finland,  ja Katri Leino-Nzau, Naisjärjestöjen keskusliiton toiminnanjohtaja
Mitä uutta pienydinreaktorit tuovat? - Liisa Heikinheimo, TkT, Women in Nuclear Finland
Sukupuolittuneet asenteet ydinvoimaa kohtaan - Niina Kiviluoma , projektitutkija, LUT
Minkälaisia kaukolämmöntuotantoon kehitetyt pienreaktorit ovat? - Rebekka Komu, tutkija, VTT
Pienreaktorien ydinjätehuollosta - Paula Keto, erikoistutkija, VTT
Pienydinvoimalaitos asutuksen lähelle – miten STUK valvoo turvallisuutta? - Minna Tuomainen, Johtava asiantuntija,  STUK  

 

Tilaisuus on osa EU- rahoitteista TANDEM –hanketta, jossa Suomesta mukana ovat Fortum ja VTT. Hankkeessa kehitetään menetelmiä ja työkaluja, jotka helpottavat pienreaktorien turvallista ja tehokasta integrointia vähähiilisiin energiajärjestelmiin.  Lisäksi hankkeessa kehitetään tapoja asukkaiden osallistamiseen.

Tilaisuudessa on kutsujana myös Women in Nuclear Finland (WiN-FIN), joka on Suomen Atomiteknillisen Seuran (ATS) toimintaryhmä, jonka tarkoituksena on edistää tosiasioihin ja tieteellisesti tutkittuun tietoon perustuvan tiedon levittämistä energia-asioista, säteilyn käytöstä ja radioaktiivisuudesta. 

Energia on kaikille kansalaisille jokapäiväinen välttämätön hyödyke ja energiantuotannolla on myös merkittävä huoltovarmuustehtävä yhteiskunnassa. Toiminnan tavoitteena on punnitun tieteellisen tiedon esittäminen ydinenergian ja säteilyn käytöstä ja niihin liittyvistä teknologioista ammattikunnan ulkopuolisille kohderyhmille.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Ilmoittautuminen 27.11.2024 mennessä. Mukaan mahtuu 15 osallistujaa.